Прочитај ми чланак

САРАДЊА СРБА И БУГАРА ЈЕ МОГУЋА и ноћна мора за оне који желе колоније на Балкану

0

Сматрамо да је интерес и српских и бугарских родољуба заједнички рад, упознавање и превазилажење проблема из прошлости.

Ако желимо Балкан балканским народима, као што нас је недавно подсетио из Политичког Савета Двери уважени др Владимир Димитријевић, национално-одговорне елите Београда и Софије, Србије и Бугарске, треба да се повежу, да успоставе нормалну комуникацију, макар се и не слагали по свим питањима. Ипак, много је више тога у чему се слажемо и ми ћемо ту врсту комуникације неговати.

Видимо да су ове врсте спољнополитичких активности Двери, изазвале реакције како медија (види Спутњик: Православни савез – Бугари траже уједињење са Србијом), тако и шире јавности. Довољно је погледати став Атаке о томе да желе да помогну у вези УНЕСКО-а и очувања српског наслеђа на Косову и Метохији , што је и речено у интервјуу у емисији У ЦЕНТАР, код водитеља г. Златановића: У ЦЕНТАР – бугарски народни посланици Шопов и Нотев о Православном савезу на БАЛКАНУ, тако да то показује сву озбиљност са којом Двери приступају изградњи мостова на Балкану.

Чињеница да једна владајућа партија из окружења препознаје Двери као релевантан политички фактор за саговорника, заболела је многе, чини нам се, бар из реакција у неким медијима. Да бисмо о нечему имали став, потребно је да имамо информације, Српски покрет Двери, нуди јавности на увид аутентичне информације о томе ко је ко у нашем окружењу. Мало се зна у Србији, о бугарској политичкој сцени, а ни то није случајно, јер многима би сметало повезивање на Балкану.

Дијалог и сарадња на бази узајамног поштовања суверенитета и културног наслеђа нас као балканских православних словенских народа јесте сигуран пут за регионалну стабилност.

Овде можете погледати текстове и цитате г. Сидерова, где између осталог износи и свој став о бомбардовању РТС-а, Рачку, Маркалама, лажима о Србима (које су пласирали антисрпски центри), и Косову.

Овде можете погледати транскрипт емисије „Недељник“ (оригинални линк: Алфа.бг: Делегација Атаке у званичној посети Београду /25.06.2017 г./) у којој је утиске о Дверима и гостовању у Србији, изнео Николај Димитров, члан делегације, која је посетила Београд.

А на Видовдан 2017. у емисији „Добро јутро, Бугари“ гостовао је суоснивач Атаке г. Павел Шопов и том приликом изнео је следеће утиске о посети Дверима и Србији рекавши између осталог да је Косово окупирана српска територија, што бисмо волели да се чешће чује и у Београду (оригинални линк: Алфа.бг: Делегација Атаке у званичној посети Београду  /28.06.2017 г./).

Обе емисије су ишле у ударним терминима на софијској националној ТВ Алфа, што указује значај на који се гледа посета Дверима.

Сидеров је увек имао исту платформу – бугарски родољуб, антикомуниста, против НАТО и ЕУ, против ММФ-а, против неолибералног колонијализма, за социјалну тржишну привреду и снажну суверену Бугарску, која се ослања на Русију.

Српски покрет Двери ће у свим разговорима, поштујући другог и другачијег, водити рачуна о српским националним интересима, као што смо увек и чинили, отварајући нове хоризонте, јер је спољна политика вештина, о којој се итекако води рачуна у нашем Покрету, што је и наш Председник Бошко Обрадовић посетама Русији, Немачкој, Мађарској у задњих неколико месеци показао на свом примеру. Тако ће бити и убудуће.

Инфо-служба Српског покрета Двери

БОНУС ВИДЕО

Павел Шопов, оснивач најпопуларније патриотске странке у Бугарској,” Атака“ и потпреседник бугарске Скупштине и народни посланик посланичке групе „Уједињени патриоте”, Јавор Нотев, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, причају о бугарско-српско сарадњи у борби против Турака (00:26:00), о томе како Aтака гледа на бугарско-српску сарадњу (00:28:30), о Балканском-православном савезу (00:30:00); као и о односу савремених Бугара према Србима (00:32:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.