Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ништа није готово – борба за бољу Србију тек почиње!

0

Поводом завршених избора Српски покрет Двери је упутио писмо српској јавности које преносимо у целости:

dveri dss sanda bosko„Поштовани грађани Србије,
Ви сте на изборима 24.априла, на Цвети, Дверима дали поверење да уласком у Скупштину унесу квалитативне промене у политички и друштвени систем Србије. Ово је велики корак за Двери и велика нада за Србију да није све готово и да има смисла живети, желети, сањати, вредно радити и борити се за слободу у нашој отаџбини.

Изборна ноћ 24. априла прошла је у великој неизвесности и дезинформацијама које су кружиле у медијима.

Иако су агенције за истраживање, као и све странке осим СНС-а, укључујући и СПС и СРС, на основу својих података, очитале листу ДВЕРИ-ДСС преко цензуса, СНС је изашао са подацима да је наша листа испод цензуса, притом тврдећи да се ти подаци неће значајно мењати и да ми, заједно са још две листе, нећемо имати народне посланике у републичкој Скупштини.

Како до тог тренутка није било баш никаквог оглашавања Републичке изборне комисије са било каквим резултатима, то је био аларм да ступимо у контакт са осталим опозиционим странкама, од којих су се позиву одазвале ДС, СДС-ЛДП и Доста је било, иако са њима немамо никакве програмске сличности.

Отишли смо у РИК и искористили своје право да од надлежних органа тражимо одговор зашто РИК не излази са подацима и зашто се касни са објављивањем резултата.

Напомињемо да Српски покрет Двери није вршио никакав притисак на Републичку изборну комисију, већ да смо били врло забринути након конференције за новинаре листе СНС-а у изборној ноћи.

Подсећамо јавност, а посебно Александра Вучића, на изборну крађу која се догодила 2012. године, када су и он и Томислав Николић изашли са џаковима гласачких листића и доказивали изборну превару, која до данас није истражена.

Наше је право да имамо увид у записнике и бирачки материјал и ми ћемо то право искористити. Гарант остваривања услова за нормалан живот у Србији је поштовање изборне воље грађана.

Различитост мишљења и критика власти неопходни су механизми како читава Србија не би склизнула у тоталитаризам и диктатуру.

Поштовани грађани, обећавамо да ћемо Вас доследно и достојно представљати у будућем сазиву Народне скупштине Србије! Бићете поносни на нас, као што што смо и ми поносни на Вас и Ваше поверење.

Борба за породичну, моралну и економски независну Србију тек предстоји.
Ништа није готово – борба за бољу Србију тек почиње!

Српски покрет Двери”