Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Нема поштених избора у марту

0

Потпредседник Двери Југослав Кипријановић оценио је данас да у марту није могуће одржати поштене изборе и додао да Двери нису добиле позив за састанке у којима ће Европски парламент посредовати између власти и опозиције.

Кад добијемо позив, даћемо коментар, рекао је Кипријановић, саопштиле су Двери. Успех бојкота се не мери на дан избора, иако је јако важно како ће све изгледати тај дан. Успех бојкота се мери одговором на питање да ли је бојкот успео да делегитимише ауторитарну власт, оценио је он.

Кипријановић је у интервјуу за Инфо службу Двери рекао да се по томе што се већ сад покушава опозиција убедити да не бојкотује изборе, види да странцима бојкот не одговара. За сад можемо само да нагађамо да ли је то због Косова и Метохије или нечег другог“, додао је.

Слободу нам неће нико донети споља, ако се за њу сами не изборимо, напоменуо је Кипријановић, што, са друге стране, не значи да се неће на све начине важним актерима и са истока и са запада објашавати став о бојкоту.

Не желимо да својим учешћем дамо привид нормалности Вучићевој фарси. Зато је бојкот избора важан корак у борби против признања независног Косова и Метохије, рекао је он.

Верујем да грађани који одлуче да не изађу на ову фарсу коју власт зове избори, неће једноставно остати кући и чекати резултате.

Верујем да ће тај дан кулминирати бунт на улицама и да ће грађани показати своје незадовољство, рекао је Кипријановић.

Од тога колико се будемо држали заједно до тада и колико снаге покажемо тај дан, зависиће и реакције на сам бојкот и каснији кораци, закључио је он.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!