Прочитај ми чланак

ДВЕРИ НА КРИМУ: У свим сусретима инсистирали смо на теми Космета

0

У оквиру 4. Међународног економског форума, који се данас завршава на Криму, српска делегација сусрела се са највишим представницима руског државног руководства и низом угледних европских парламентараца.

У свим разговорима потврђено је да економија и бизнис не треба да буду ограничени политичким притисцима и санкцијама, као и да треба наћи начин за превазилажење кризе у односима између ЕУ и Русије.

Народни посланици Двери, Бошко Обрадовић и Иван Костић, заједно са Драганом Трифковић, чланом Организационог одбора 4. Међународног економског форума на Јалти, сусрели су се са Димитријем Козаком, замеником председника Владе Руске Федерације, Олегом Белавенцевим, представником Председника Русије за северни Кавказ, Георгијем Мурадовим, представником Крима при Председнику Русије, Наталијом Поклонском, депутатом руске Думе за Крим, Анатолијем Бибиловим, председником Јужне Осетије, посланицима немачког Бундестага др Робијем Шлундом и Валдемаром Хертом, Воленом Сидеровим, председником Атаке и шефом посланичке групе Атаке у Скупштини Бугарске, затим Јаромиром Кохличеком, чланом Европског парламента из Чешке, као и са Николасом Бејом, чланом Европског парламента, копредседником групе „Европа нација и слободеˮ и генералним секретаром Националног фронта из Француске.

Поводом ових значајних сусрета и разговора председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Интерес свих нас Европљана у Европи јесте сарадња са Русијом, а не конфликт. Сукоб са Русијом је амерички, а не европски интерес. Русија је саставни део Европе и грађани ЕУ и Русије подједнако трпе штету због непотребних међусобних санкција.

Овај изузетно успешни и значајни Форум сабрао је преко 3000 људи из 70 држава света и могу само да изразим своје задовољство што је овде била и делегација Србије коју су представљали народни посланици Двери.

У свим сусретима и разговорима инсистирали смо на теми Косова и Метохије, а отворене су и разне друге политичке и економске теме. Оно што радује јесте да имамо истомишљенике широм Европе који не желе да Европа буде амерички протекторат, већ да се врати идеји француског генерала Де Гола о Европи нација и слободеˮ, закључио је Бошко Обрадовић.

Информативна служба Српског покрета Двери