Прочитај ми чланак

ДУШКО МАРКОВИЋ мења Мила Ђукановића?

0

Како Курир ексклузивно сазнаје, кандидат за премијера Црне Горе, испред владајућег ДПС-а биће Душко Марковић.

Milo-Djukanovic-americka-amШирок јавности постао је познат када је 2005. године именован за директора Агенције за националну безбедност, иако је с почетка 1990-их обављао највише функције у Влади Црне Горе.

Марковић је рођен 6. јула 1958. у Мојковцу. Дипломирао на Правном факултету у Крагујевцу, 1983. године, после чега се запослио у правној служби Рудника “Брсково”, у Мојковцу. Године 1986. именован је за секретара Скупштине Општине Мојковац, а на овој функцији био је до 1989. године, када је постао председник Скупштине Општине Мојковац.

Од 1991. до 1998. био је генерални секретар Владе Црне Горе, а до 1998. такође и посланик у Скупштини Црне Горе. Од тада, до 2005. године обављао је функцију помоћника министра унутрашњих послова за службу Државне безбедности.

Од 2005. до 2010. био је директор Агенције за националну безбедност, а 2010. је именован за министра без портфеља у Влади Црне Горе. Од тада је био потпредседник Владе за политички систем, унутрашњу и спољну политику и министар правде, а од марта 2012. и министар за људска и мањинска права.

Током предизборне кампање Марковић се залагао да на листи буду заступљени и млади и жене, и да се мора уважавати реалност.
„Од Црне Горе смо створили атрактивну инвестициону дестинацију, а ГДП је порастао за три одсто. Почели смо многе капиталне пројекте, а у програму смо навели податке које препоручују да грађани гласају за нас на изборима“, поручио је тада Марковић.