Прочитај ми чланак

ДСС захтева референдум и оставке владе и председника због бриселског споразума

0

EXIF_IMG

Демократска странка Србије предала је Влади Србије захтев у коме та странка тражи расписивање референдума на коме би се грађани изјаснили о предлогу бриселског споразума, преноси Танјуг.

У захтеву ДСС тражи од Владе Србије и председника Србије да поднесу оставке због бриселског споразума.

Лидер ДСС-а Војислав Коштуница рекао је након протестне шетње и предаје захтева да та странка тражи референдум на којем би се народ изјаснио о споразуму којим се, како тврди, заокружује лажна држава Косово.

„Реч је пала – а она гласи референдум, како би се народ изјаснио да ли на Косову постоји Србија или не“, рекао је Коштуница.

Како тврди Коштуница, власт до сада није званично објавила текст предлога споразума зато што се у том споразуму нигде не спомиње Србија њен устав и закони, као ни Резолуција 1244 веће се уместо тога спомињу косовски устав и закони.

„Треба да добију датум, треба да се Србија усрећи датумом. Погледајте како су се у ЕУ усрећили Шпанија, Грчка и Кипар. И онда понављају да ће добијање датума привући инвеститоре“, рекао је Коштуница и додао да из ЕУ могу стићи само нове претње и уцене и нови покушаји комадања и дробљења Србије.

Он је поручио и да ово није први протест и рекао: „Тек смо почели, а знате како се каже – Србија се умирит’ не може“.

Коштуница је поздравио Србе на Косову и Метохији који су данас ошновали своју Скупштину општина и поручио да они државу Србију бране на Косову док, како каже, актуелна власт уништава државу Србију на Косову.