Прочитај ми чланак

ДСС: Шта је од Вучића тражено у САД и на шта се он обавезао

0

dss-srpska zastava 6
Резултати посете председника Владе Александра Вучића САД моћи ће да се оцене тек према будућим политички потезима српске Владе којима ће да изађе на видело чиме је условљена америчка подршка српским евроинтеграцијама.

ДСС сматра да улазак Србије у ЕУ није наш државни, национални и економски интерес, па онда ни све што томе доприноси не сматра српским интересом. Отуда америчка подршка бржем отварању преговарачких поглавља може да се окарактерише као „успех“ посете само са еврофанатичног становишта, а суштински је супротно интересима Србије.

При томе, најважније питање јесте шта је од Вучића тражено и на шта се он „америчким пријатељима“ обавезао да би ту подршку добио. То још не знамо, али ће даљи ток разговора у Бриселу о тзв. нормализацији односа са самопроглашеном Републиком Косова, ставови Србије о отвореним питањима унутар БиХ и однос према изградњи „Турског тога“ то врло брзо да покажу.

Демократска странка Србије сматра да је изрицање суда о успешности посете Председника Владе САД пре добијања одговоре на сва ова питања – потпуно неодговорно. Дотле, оцене да је посета била успешна и од користи за Србију могу да изричу и бране само они који сматрају да је зарад уласка у ЕУ оправдано да се прихвати све што се од Србије захтева.

Извор: ДСС, Србин.инфо