Прочитај ми чланак

ДСС: Са апсолутном победом СНС – Дачић изгубио легитимитет да води владу

0

сд

Демократска странка Србије сматра да је после апсолутне победе Српске напредне странке на јучерашњим локалним изборима природно да београдски и ванредни парламентарни избори буду одржани 16.марта идуће године.

Портпарол ДСС Петар Петковић је рекао новинарима и да та победа напредњака показује да премијер и лидер социјалиста Ивица Дачић више нема легитимитет да води Владу Србије.

Он сматра и да „апсолутна победа“ СНС на изборима у Оџацима, Костолцу и Вождовцу представља „врхунац напредњака али и почетак пада те странке“.

„Природно је да буду расписани ванредни парламентарни избори заједно са београдским“, рекао је он, додавши да ДСС сматра да би ти избори требало да буду одржани заједно – 16. марта идуће године.

Према његовим речима, разлог за расписивање ванредних републичких избора је и то што је СНС истовремено најодговорнија за територијално, економско, духовно и морално урушавање државе.

Петковић је оценио и да у медијској сфери влада „потпуна блокада“ за било које политичко мишљење које је супротно наставку европских интеграција Србије.

Портпарол ДСС је рекао и да власт „не само да диктира шта може да се пише већ и који термини могу да се користе“, додавши да „медијска сцена у Србији клизи у једноумље“ слично времену из комунизма.

Он је у том контексту упитао да ли је тачно да саветница у Канцелерији за КиМ Зорица Радовановић тражи да се, после почетка примена ИБМ ( споразума о интегрисаном управљању прелазима) уместо граница и царина користе термини административни прелази и наплата дажбина на Јарињу и Брњаку“.

„На Јарињу и Брњаку се налазе цариници и полиција лажне државне Косова и то сви могу да виде“, рекао је Петковић, додавши да је то „свима познато“, као и да „новац од царине иде у буџет лажне државе Косово“.

„Незапамћено је да власт, у овом случају Канцеларија за Косово и Метохију, диктира новинарима шта треба да пишу и да на тај начин одређују медијску сцену у Србији која потпуно клизи у правцу једноумља“, оценио је Петковић.

Он истиче и да је и зато време да што пре дође до расписивања ванредних парламентарних избора, као и зато што је „Србија све задуженија, а народ нема пара и буквално преживаљава“.