Прочитај ми чланак

ДСС И ДВЕРИ СЛОЖНО: Протест против одржавања фестивала „Мирдита, добар дан”

0

БЕОГРАД - Омладина Српског покрета Двери и омладина Демократске странке Србије одржаће заједнички перформанс "Мирдита, лаку ноћ" сутра испред Дома омладине Београда у знак протеста поводом почетка фестивала "Мирдита, добар дан" чије је отварање заказано за 30. мај, саопштили су данас из покрета Двери.

Уз представљање уметника и извођача, представника модерне косовске културне сцене, циљ фестивала „Мирдита, добар дан“ је да се сусретима представника две друштвене и културне заједнице подстакну промене и створи традиција сарадње, којом ће посредно бити дат допринос трајној нормализацији односа Београда и Приштине.

foto: RTV

 

Инспирација за фестивал је Беким Фехмију, Албанац, београдски, југословенски и светски глумац који представља симбол јединства и раскола, али и могућност повезивања два културна простора у јединствену целину.

Фестивал „Мирдита, добар дан!“ званично ће бити отворен 30. маја пројекцијом филма „Мартеса“ (Брак), редитеља Блерта Зеqири у београдском Центру за културну деконтаминацију.

Током четири дана фестивала биће одржани и наступ Ансамбла „Занат“, изложба „Између сна и реалности“, трибина „Косово – Србија: Шта смо једни другима“, а биће изведена и представа „ЦопеЦопе“.

СРС такође се противи манифестацији и такође ће 30. маја бити тамо где се они окупљају.

„Нема сумње да ћемо 30. маја бити тамо где се они окупљају и свим силама спречити да се шири брука и инсистирати да се на том месту брани Устав Србије. Од тога нећемо одустати“, казао је раније Миљан Дамјановић посланик СРС новинарима у Скупштини Србије.