Прочитај ми чланак

Драган Марковић Палма: Сада сам спреман да преузмем функцију министра

0

palma

БЕЧ – Делегација од 500 студената разних факултета из Јагодине и Србије и још око стотину привредника, политичара, запослених у вртићима, школама, праћена новинарима из готово свих великих српских редакција, од јуче се налази у тродневној посети Бечу.

Студенти су јуче посетили Универзитет у Бечу, један од најстаријих у Европи, на коме студира 90. 000 студената, а многи и из Србије, а привредници имали састанак са бизнисменима из Србије, који су у овој земљи развили посао и стекли велики пословни углед, изјавио је синоћ на вечери у Бечу председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић – Палма.

Обраћајући се студентима Марковић је поручио да морају бити амбициозни у животу и да не „тежите да одмах возите мерцедесе. Завршите факултете, тражите да радите оно што је ваша струка, докажите се. Поштујте друге, поштоваће и они вас”.

„Одбио сам да будем министар у прошлим Владама, могао сам да будем пре неколико година, али сам осећао да нисам још спреман. Сада сам спреман да преузмем ту функцију, у неком наредном периоду, да преузмем велику одговорност, да помогнем младим људима”, рекао је Марковић.

Састанак са привредницима из Србије у Аустрији, који у овој земљи имају фирме од 2008. године до 2013 година био је веома користан са аспекта довођења инвеститора из Аустрије у Србију, оценио је Марковић и напоменуо да је договорен састанака за око месец дана са бизнисменима из Аустрије.

На предлог Марковића, фирме „Јела” и „Камбера” из Јагодине стипендираће по једног од најбољих студената из Јагодине у четири године основних студија. Марковић је најавио да ће политичка делегација данас имати сусрет са парламентарцима Аустрије у парламенту у Бечу.

Реч је о посланицима и вођама посланичких странака Аустрије „које никада неће признати независност Косова”, објаснио је Марковић.

Марковић је за вечерас, на свечану вечеру, најавио долазак министра спољних послова Ивице Дачића и фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић.

(Танјуг)