Прочитај ми чланак

Др Паровић: Прихватањем споразума Вучић је извео државни удар

0

Прихватањем текста споразума о Косову који је први пут у јавности званично објављен на сајту Европске Уније и то тек након што је прихваћен, Вучић је извршио акт класичног државног удара. Грађани нису дужни да прихвате то неуставно и противзаконито стање и сходно томе сви треба и да се понашамо.

„Француско немачки споразум“ је по много чему катастрофалан по државне и националне инетерсе, а кључно је то што нас искључује из великог преговарачког процеса који ће кренути након завршетка рата у Украјини, а у оквиру кога ће се дефинисати нови политички односи у свету.

Србији следи врло турбулентан период у којем ће се политичка криза у држави продубљивати. Власт ће одговорити повећањем репресија и гушењем и оно мало преостале слободе у јавном простору.
Ми из опозиције морамо одговорити јединственим наступом у циљу заштите уставног поретка и санирања последица извршеног државног удара.

Снаге нам јесу мале, сујете нам јесу огромне, подељеност никад већа. Али је и одговорност епохална и управо би она морала да превагне јер у супротном и сви ми из опозиције као и грађани који су против ове власти сносићемо одговорност.

Др инж. Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет