Прочитај ми чланак

Док се ректорка не огласи на РТС-у, студенти се откључати – неће

0

Флагрантан пример нарушавања аутономије Универзитета! Тим речима је председница Скупштине Србије Маја Гојковић описала блокаду Ректората. Студенти одговарају да их интересују само ставови ректорке Иванке Поповић јер се, како објашњавају, искључиво њој обраћају. А у тим преговорима помака нема.

„Немам амбиције, барем не пре пензије, а онда бих волела да се оствари могућност студирања за треће доба, чисто да остварим неке своје снове“, рекла је Маја Гојковић.

Између плана о новом индексу у пензији и приче из прошлости – Учила сам данима и ноћима – председница парламента је, како сама објашњава, одлучила да данас не буде политички коректна и проговори о ономе што јој је тренутно на срцу.

„Аутономија универзитета нарушена, нарушена је и тачка. Ево то ћу да потпишем, нека ме ставе на стуб срама где год хоће у медијима. То је скандал“, изјавила је Гојковић.

Отвореној Скупштини из затвореног Ректората стиже порука – не обраћамо се политичарима, већ искључиво ректорки.

„Аутономију Универзитета прекршио је организован упад СНС и њених активиста, а не студенти. Кога они нападају, па ми бранимо нашу кућу, не нападамо никога“, каже студенткиња Валентина Рековић.

Иако су у претходним данима и управа Ректората и студенти који у њему седе, јасно поручили да не желе политику за посредника, председница парламента, ипак, саветује, уствари, упозорава.

„Држава да буде мудра, да се прати шта се дешава, јер имају посебну тактику како да задају ударац својој држави, нападају делове друштва на које су сви осетљиви – образовање, науку и културу“, казала је Гојковић.

Преговори о блокади Ректората, су тренутно у тоталној блокади.

„Од јуче нема никаквих директних контаката, ректорка ништа медијима није рекла. А има опцију да каже само једну реченицу на РТС-у и да се све ово заврши“, нагласила је Рековић.

И док Гојковићева закључује да министар просвете Младен Шарчевић, може да рачуна на подршку парламента, јер му је ресор, како она каже, угрожен, студенти се откључати неће.

             ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!