Прочитај ми чланак

Док патриотске партије и даље солирају, Брисел окупља нови ДОС

0

srpska opozicija3133

Српском бирачком телу спрема се нова бриселска подвала у новом-старом паковању. Нова демократска странка, Либерално демократска партија и Нова странка данас су изразиле спремност да разговарају о стварању ширег демократског опозиционог блока, који је предложио новоизбрани председник Демократске странке Бојан Пајтић.

Циљ је једноставан: када се потроши „напредњачка прича”, Бриселу ће бити потребна алтернатива за коју ће гладан и додатно осиромашен народ морати да гласа. Остаје само да се види да ли смо као народ заиста толико кратког памћења и да ли нови ДОС може поново да Србима прода причу о ЕУ благостању.

Најава о груписању бриселских пионира покреће и питање докле ће права опозиција – патриотске странке, остати разједињене и без идеје како да Србију склоне са евро-атлантског пута. Сранке националне опозиције ни то што нису извојевали места у српској скупштини није натерало на удруживање. Иако деле став да је спас у заједничком наступу, ДСС, радикали и „Двери“ нису одмакли од идеје да би било добро „збити редове“.

Ове три странке освојиле су заједно око 350.000 гласова на изборима, што би им, да су наступили на једној листи, донело тридесетак мандата. Гласове „националном блоку“ могли су да додају и многе друге мање патриотске странке, покрети и појединци.

Овако, велики број Срба који се чврсто залажу да наша земља не би требало да уђе у Европску унију, да је КиМ неоруђиви део наше земље, као и да само јачање веза са Русијом може да донесе просперитет, је остао без својих представника у парламенту, а како ствари стоје тешко да ће се ово стање покренути на боље до следећих избора…

(Алексеј Димитријевић – Србин.инфо)