Прочитај ми чланак

Додик: СДС је издала интересе Републике Српске на нивоу БиХ

0

Dodik

(Срна)

БРЧКО – Председник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик рекао је данас у Брчком да је Српска демократска странка /СДС/ издала интересе Републике Српске на нивоу БиХ и да ће активности које су због тога покренуте сигурно бити доведене до краја.

„Ми смо покушали да радимо на јединству на нивоу БиХ и СНСД је остао да брани те позиције и да промовише заједничку политику, али остали су, прије свега СДС, жељели само да извуку неке своје личне или групне позиције“, рекао је Додик на изборној конференцији странке у Брчком.

Он је истакао да у овом случају није ријеч о политичкој борби за изборне резултате, него о непоштовању и издаји у дјеловању СДС-а преко чега СНСД не може да пређе.

Додик је навео примјер закона о царинској тарифи за који су се српски представници, како је рекао, пет година борили да ти послови буду у надлежности парламента и да парламент одлучује о листама за увоз роба као што је месо, или шећер.

Он појашњава да је закон промијењен у парламенту са четири гласа СДС-а и једним гласом из ПДП-а и надлежност за доношење одлука и давање одобрења за увоз пренесена је на министра за економске односе.

„Онда смо имали увоз у БиХ меса старог 40 година које је смањило цијену живе стоке на неподношљивих двије марке и девастирало домаћу сточарску производњу у тренутку када су пољопривредни произвођачи требали да ефектирају са продајом живог свињског меса“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је толики само подстицај у западним земљама и да домаћи сељак не може да се носи с тим.