Прочитај ми чланак

ДОДИК: „Мајке Сребренице“ у сфери политике, извините, не могу да вас поштујем

0

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да за Бошњаке у Сребреници победа кандидата српских странака за начелника општине, Младена Грујичића, не представља проблем, али да проблем у вези са тим праве политичари из Сарајева.

© Tanjug/ Раде Прелић

© Tanjug/ Раде Прелић

Шта је упитно у Сребреници, осим што из Сарајева праве проблеме да начелник не може бити Србин? Зашто не може? Поштоваћемо сваку бол и то нико не може да игнорише. Поштујем бол Удружења „Мајке Сребренице“, али када уђу у сферу политике, извините, не поштујем – рекао је Додик.

Он је додао да основна харанга према Републици Српској долази из тог и сличних удружења, те поручио да ће општина Сребреница помоћи у обележавању 11. јула.

– Немам проблем да положим цвеће у Поточарима, али нећу да идем на помен јер се то политизује и држе се политички говори и то нема везе са тим – рекао је Додик.

Jа сам послао специjалце у Сребреницу

Председник Републике Српске Mилорад Додик изjавио jе да jе он послао припаднике специjалне полициjе у Сребреницу како би пратили преброjавање гласова и спречили прекраjање изборних резултата.

Додик jе у изjави за Aло рекао да губитници избора у Сребреници не могу да се помире с поразом и да зато у jавност пуштаjу разне спинове и приче да jе било изборне крађе.

„Управо због њихових прича и радњи, чиjи су jедини циљеви да докажу да они нису изгубили изборе, специjална полициjа, а по налогу тужилаштва, послата jе у Сребреницу како би пратила изборни процес, односно преброjавање гласова – казао jе Додик за Aло, додаjући да jе несумњиво да jе Mладен Груjичић победник избора у Сребреници.