Прочитај ми чланак

„ДОДИК ЈЕ СРАМОТА“; „Слагао је Вучића“…

0

Сарајево -- Министар спољне трговине и економских одоса БиХ Мирко Шаровић изјавио да председник Републике Српске Милорад Додик представља срамоту за тај ентитет.

Шаровић је после састанка функционера Савеза за промене у заједничким институцијама БиХ оценио да би сви становници РС „требало да буду поносни на председника“ и да „не очекује од њега да шири говор мржње и призива рат“.

„Не очекујемо до првог човека РС да шири говор мржње, да нас дели, да сеје страх, да призива рат… Ми би требало да се поносимо председником Републике који нас представља, да он ту функцију обавља на достојанствен начин. Нажалост, морамо да се стидимо председника који шаље једну лошу слику о целој РС“, казао је Шаровић.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић поново је демантовао да је из Сарајева упућен захтев званичним органима Србије за хапшење председника РС, због куповине Додикове виле у Београду. Мектић је навео да Додик „већ дуже време лаже и измишља небулозе и глупости“.

„Слагао је и Вучића, па је и он пренео криву информацију – да је Савез за промене од Београда тражио Додиково хапшење“, казао је министар безбедности БиХ.

Мектић је рекао да од Бограда није тражено да ухапси Додика, већ је упућен захтев за правну помоћ у вези с финансијским трансакцијама из бијељинске Павловић банке у београдску Комерцијалну банку око куповине Додикове виле на Дедињу.

Према његовим речима, само у једном дану је из Павловић банке у Бијељини пребачено у Србију 1,5 милиона конвертибилних марака (око 770.000 евра).

„Само смо то проверили, а он (Додик) се представо као жртва и рекао да неко удара на РС“, додао је он.

Мектић је рекао да Савез за промене „неће сјахати с грбаче Додику, док он не сјаше с грбаче овом народу“, додајући да би Додик досад „био ухапшен 50 пута да у БиХ има иоле правне државе“.

„Он фабрикује лажи, за кога купује униформе? Кога он увлачи у рат? Неће више тамо ићи деца сиротиње, шаљи своју децу, Милораде“, казао је Мектић.