Прочитај ми чланак

ДОДИК: Бошњаци никада од Београда неће чути да је у Сребреници био геноцид

0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је једино што Бошњаци желе да чују од Београда то да је у Сребреници био геноцид и да сав српски народ оптуже за то дјело, али да то никада неће чути.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

„Е, то неће чути“, поручио је предсједник Додик, поводом сталних провокација из Сребренице.

Он је нагласио да Бошњаци нападају премијера Србије Александра Вучића због тога што је дошао у Поточаре, испоштовао и домаћине и породице жртава, поклонио се и готово да је био линчован.

„Не вриједи ни то што је Србија издвојила велику новчану помоћ за Сребреницу. Ништа њима није довољно. Једино желе да чују од Београда да је у Сребреници био геноцид, а то никада неће чути“, рекао је Додик за „Вечерње новости“.

Када је ријеч о иницијативи да се у парламенту Србије усвоји резолуција о геноциду у Сребреници, Додик је констатовао да је један од иницијатора Чеда Јовановић, „пропали политичар који све чини да се додвори Сарајеву и западним менторима“.

„Нека дође у Бањалуку да каже да је у Сребреници био геноцид, па да чује и шта наш народ мисли о томе. Он ради прљаве политичке работе како би могао да обезбиједи још неки послић за лично богаћење. Не могу да замислим да у Србији прођу његови приједлози“, додао је предсједник Српске.

Додик: Одлично што је Вучић најавио састанак у вези са пописом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је одлично што је премијер Србије Александар Вучић најавио састанак државног врха Србије са политичким лидерима Републике Српске о незаконитој и антидејтонској одлуци Сарајева да објави резултате пописа становништва у БиХ.

Додик је рекао за „Вечерње новости“ да очекује да најављени сусрет буде одржан у наредним данима, а да консултације свих најважнијих политичких фактора Бањалуке и Београда буду сталне.

Говорећи о очекивањима од предстојећег састанка Додик је рекао да је позиција Србије увијек била принципијелна и да се Београд не мијеша у унутрашње ствари у БиХ, али да брани Дејтонски мировни споразум на коме почива БиХ.

„То се у овом случају неће промијенити“, нагласио је предсједник Додик.

Он је подвукао да му је циљ да се у Републици Српској постигне јединство око наредних корака и да Српска намјерава да објави елементе пописа у Републици Српској за шта ће бити потребне и одговарајуће формалне одлуке Народне скупштине.

Додик је указао да је одлука Сарајева о обради резултата пописа донесена прегласавањем и усмјерена против српског народа и да је у својој суштини противна Дејтонском мировном споразуму.

„Она представља наставак самовоље политичара из Сарајева. Не дозвољавамо грубо наметање животно важних одлука“, поручио је предсједник Српске.