Прочитај ми чланак

ЂУКАНОВИЋЕВА ПИНК ТВ ОБЈАВИЛА да је ухапшена паравојна група, вођа Братислав Дикић

0

Подгоричка телевизија Пинк М јавила је да је у Црној Гори током ноћи "лоцирана и ухапшена" паравојна криминална група "од најмање 15 особа".

pink-spin-dikic2016

Наводи се да је та група ушла у Црну Гору и унела велике количине оружја и муниције са циљем да изазове оружане сукобе, „па чак и ликвидације“.

Позивајући се на незванична сазнања „из кругова“ полиције ТВ Пинк М наводи да је поменута група у Црну Гору ушла „на основу договора са једном политичком групацијом“, ради изазивања оружаних сукоба „широм Црне Горе“, на дан одржавања парламентарних избора.

Групу, према наводима Пинк М, предводи бивши шеф жандармерије Србије Братислав Бата Дикић.

У Црној Гори данас се одржавају редовни парламентарни избори. Управа црногорске полиције је пре три дана најавила могућност да у Црној Гори током изборне ноћи буде изазвано насиље.

Вујановић без речи о хапшењу Дикића, али „има сазнања“

Председник Црне Горе Филип Вујановић није хтео да коментарише ноћашње хапшење бившег шефа српске жандармерије Братислава Дикића.

Он је истакао да треба сачекати да се огласе надлежни црногорски органи.

„Имам сазнања која се тичу информација о лоцирању и хапшењу групе која је планирала да данас изведе терористичке акције у Црној Гори“, рекао је Вујановић, али је додао да је на државним органима Црне Горе да се о томе огласе.

Вујановић је то рекао новинарима након гласања, уз уверење да ће Црна Гора наставити путем евроатлантских интеграција.

Телевизија ПинкМ, позивајући се на незванична сазнања, објавила је да су Дикић и још најмање 15 особа ухапшени претходне ноћи у Црној Гори, под сумњом да су планирали да данас, током парламентарних избора у тој земљи, изведу терористичке акције, изазазову оружане сукобе, па чак и ликвидације.

АНБ и Вучићеви медији из Србије ”потврђују” Стојановића: Ухапсили ”терористе” на граници са ЦГ

Како јавља више медија из Србије, ухапшена је ”паравојна група” на граници са Црном Гором. У насловима тих медија се издвајају кључне ријечи ”паравојно”, ”тероризам, ”Легија”, ”избори”… Очигледан је потпис наручилаца овог ”посла”, у ком на жалост, главну асистентску улогу играју безбједносне структуре из Србије и неколико контролисаних медија, међу којима предњаче они који су под контролом Бебе Поповића.

Директор УП, Славко Стојановић, је заправо у свом обраћаљњу прије неколико дана након колегијума са челницима полиције у кампу на Златици, рекао да према оперативним сазнањима постоји могућност изазивања нереда и евентуалне ескалације немира. Дакле, најавио је управо ову ”акцију”.

Сад је потпуно очигледно да се ради о већ припремљеној акцији са циљем да се оптужи врх ”једне политичке организације”. Јасно је и које.

Ко је ухапшени „Мали Легија“, Братислав Дикић?

Братислав Дикић, командант Жандармерије, по писању медија одговоран је за многе криминалне афере, рекетирање, али и покушаје да од те јединице направи некадашњу ЈСО, а да он постане “Мали Легија“.

Београдска штампа у марту ове године, позивајући се на неименоване изворе, писала је и да полиција сумња да је неколико припадника Жандармерије, међу којима је и Дикић, умешано у криминал.

Реч је о сумњама да су почињена тешка кривична дела, попут рекетирања, уцењивања, зеленашења, неовлашћеног прислушкивања, па чак и планирање ликвидација, писале су тада “Новости”.

Тај дневни лист је сазнао и да су почеле претње припадницима Сектора унутрашње контроле и њиховим руководиоцима који истражују припаднике Жандармерије, а криминалистичка полиција је дошла до сазнања да се спремају чак и њихове ликвидације.