Прочитај ми чланак

Ђукановић: Признали смо Косово, јасно за кога ћете гласати

0

Подгорица -- Црногорски премијер Мило Ђукановић наводи да противници независне Црне Горе желе да пораз на референдуму пре десет година претворе у победу на изборима.

Фото:  ХРТ

Фото: ХРТ

Ђукановић је на предизборном скупу ДПС у Тузима код Подгорице, рекао да се на изборима у недељу не одлучује о томе ко ће бити власт, “већ хоће ли бити Црне Горе“.

“Улог је много већи, бранимо оно што смо освојили 21. маја 2006. године“, рекао је Ђукановић.

Он је рекао и да део опозиције најављује заустављање Црне Горе на путу ка НАТО, што је, по његовој оцени, жеља само оних који желе зло Црној Гори.

Ђукановић је изразио чуђење да та иста опозиција најављује поништење одлуке Владе Црне Горе о признању независности Косова “и то у тренутку када су Београд и Приштина сели за сто, да преговарају и потписују уговоре“.

“Нисмо доносили одлуку о признавању Косова да бисмо некоме нанели штету, посебно не пријатељској Србији, већ зато што смо тада прихватили реалност коју данас прихватају сви“, рекао је Ђукановић.

Због свега тога, према његовим речима, у Малесији, где живе етнички Албанци, не може бити дилеме како ће гласати у недељу.