Прочитај ми чланак

ЂУКАНОВИЋ: Није Херцег Нови српска варош

0

Херцег Нови, Подгорица -- Лидер ДПС-а Мило Ђукановић, на конвенцији за локалне изборе у Херцег Новом, противнике из Демократског фронта назвао "распомамљеном четницком братијом".

„Није Херцег Нови српска варош, већ црногорски понос“, поручио је Ђукановић синоћ на завршној конвенцији Демократске партије социјалиста, а преносе подгоричке Вијести.

Он је казао да су лидери Демократског фронта највећа срамота савремене Црне Горе. „По први пут у дугој и светлој историји Црне Горе имамо издајнике који се поносе својом издајом, а највећи грех им је што су поверовали да могу и имају право да дођу на власт изазивајући братоубилацки рат“, казао је Ђукановић. Он је истакао и да улазак Црне Горе у НАТО није њена жеља да ратује нити да буде доминантно део војног савеза.

„Наша припадност евроатланској алијанси јесте управо намера да учврстимо црногорску стабилност и безбедност, да се никада више на понови 1999 – да о нама одлучују тамо где нас нема. Боље ће се о нама одлучивати тамо где ми седимо, а седећемо од 25. маја у столици Нато алијансе“, поручио је Ђукановић.