Прочитај ми чланак

ЂУКАНОВИЋ 1998: Заједничка држава са Србијом је чврсто укоријењена у Црној Гори…

0

Много пута смо указивали, не камелеонство шефа режима, на његов "мукотрпни" процес, промјене идентитета, идеологије, језика и цркве, који се мијењају периодично, у зависности од тренутне политичке атмосфере, и његових апетита

Човјек са безброј лица, а ниједно није његово, у кратком је опис последњег европског диктатора Мила Ђукановића.

© AP Photo / Boris Grdanoski

Много пута смо указивали, не камелеонство шефа режима, на његов „мукотрпни“ процес, промјене идентитета, идеологије, језика и цркве, који се мијењају периодично, у зависности од тренутне политичке атмосфере, и његових апетита.

И тако ево 30 година, камелеон Ђукановић мијења све што се промјенити може, осим жеље за политичком, и финансијском моћи. Ту је истрајан и бескомпромисан!


Човјек са безброј лица, а ниједно није његово, у кратком је опис последњег европског диктатора Мила Ђукановића. Много пута смо указивали, не камелеонство шефа режима, на његов „мукотрпни“ процес, промјене идентитета, идеологије, језика и цркве, који се мијењају периодично, у зависности од тренутне политичке атмосфере, и његових апетита. И тако ево 30 година, камелеон Ђукановић мијења све што се промјенити може, осим жеље за политичком, и финансијском моћи. Ту је истрајан и бескомпромисан!

Наиме, у књизи Генадија Сисојева „Црногорска битка“, може се пронаћи и дијелови интервјуа Ђукановића руском недељнику „Власт“, гдје на питање „Може ли се догодити да Црна Гора пожели да изађе из састава Југославије“, одговара:

Црна Гора се на референдуму изјаснила за савез са Србијом у јединственој држави. Југословенска идеја се чврсто укоријенила у Црној Гори. Београдски режим ме оптужује за сепаратизам, а то је бесмислица. Управо је Београд увео вјештачку границу са Црном Гором, како би је економски исцрпио. Увјерен сам да би Милошевић, ради опстанка на власти, желио да растури Југославију, а онда да то стави на терет Црној Гори. Али ми то нећемо дозволити!

Одломак из књиге „Црногроска битка“ Генадија Сисојева

 

Поручио је прије 21 годину Ђукановић, и само 8 година касније наравно погазио све што је рекао, а овај референдум на који се позива у овом одговору, у Црној Гори, одавно се „не спомиње“ у режимским круговима.

И овај текст, само је још један прилог истини, о томе колико је овај режим и његов шеф познат је по честој промјени кључних политичких ставова, односно синоним је за вођење камелеонске политике.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!