Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ У СРЕБРЕНИЦИ: Подршка Србима се даје овде, а не на канабету код Вучића

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић налази се у посети Републици Српској, где је, према његовим речима, дошао да би у овом тешком тренутку на лицу места дао подршку српском ентитету и српском народу преко Дрине.

Он је критиковао наметнути закон Високог представника за БиХ Валентина Инцка о забрани негирања геноцида, оцењујући тај акт као „наставак политике запада“ да се Република Српска прво прогласи геноцидном творевином, а онда по том основу и укине.

„Александар Вучић се на сав глас хвали својим пријатељством са новоизабраним Високим представником, Кристијаном Шмитом. Па хајде, нека онда интервенише код свог великог пријатеља који ускоро ступа на дужност, да се овај накарадни закон укине“, изјавио је лидер Ослобођења данас у Сребреници.

Ђорђевић је оценио да су Инцков закон, али и избор Шмита без консултација са Саветом безбедности УН, као и стални напади на српски ентитет из Сарајева, показатељ да се налазимо у преломном тренутку по судбину Републике Српске.

„Због тих напада сам сматрао да је важно да будем овде, да подржим наш народ и наш српски ентитет. Овде се даје подршка Србима и Републици Српској, а не на канабету код Вучића“, истиче председник Ослобођења, алудирајући на недавни састанак у Вили Мир на који су, поред председника СНС, дошли и Бошко Обрадовић, Саша Радуловић, као и лидери ДСС, СРС и Заветника.

Ђорђевић ће током вишедневне посете обићи Братунац, Сребреницу и Требиње, а састаће се са политичарима, активистима, али и представницима цркве и културних удружења, саопштили су из покрета Ослобођење.