Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Срамно је што Влада Србије позива на косовске изборе!

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се данас поводом позива на гласање на косовским парламентарним изборима, који је упутила Влада Србије. У позиву Владе који емитује јавни сервис РТС се посебно апелује на интерно расељена лица са Косова и Метохије, која живе у централној Србији, да гласају на изборима 14. фебруара.

„Срамно је и скандалозно да Влада Републике Србије и РТС позивају наше грађане да гласају на нелегалним изборима за тзв. скупштину независног Косова. То је директно давање легитимитета Приштини и још један доказ да Вучићев режим ради на остваривању независног Косова“, каже Ђорђевић.

Он истиче да је „посебно нечасно“ што се Влада Србије „сакрива иза Срба у покрајини“, будући да у тексту позива стоји да се упућује на захтев наших грађана који живе на Косову и Метохији. Ђорђевић такво оправдање оцењује као „лицемерје и кукавичлук“. 

Лидер покрета Ослобођење каже да је непоштено и то што се у позиву наводи да се ради о „покрајинским изборима“:

„То нису никакви покрајински избори, нити су избори за покрајинске институције Републике Србије. Грађани не би требало да имају илузије о томе. То су избори које организују институције тзв. независног Косова, за парламент који Србија својим уставом и законима не признаје. Али Александар Вучић и његов режим их признају и здушно раде на томе да им дају легитимитет.“

Ђорђевић је позвао грађане да се не одазову на овај „сраман позив“ и да не дају подршку институцијама независног Косова. 

„Посебно их позивам да не гласају за криминалце из Српске листе, која је за рачун Вучићевог режима окупирала српске средине на Косову и држе Србе у страху. А онда оду у Приштину и спремно сарађују са Тачијем, Харадинајем и осталим ратним злочинцима, подржавајући њихове владе и учествујући у коалицијама“ истиче председник Ослобођења.