Прочитај ми чланак

ЂИЛАС За Вучића су људи само ходајући проценти, то је његов “план за опоравак” СРБ

0

Александар Вучић је у свом обраћању нацији још у марту 2018. изнео сопствено видјење опстанка Србије и рекао да ће Србија до 2028 - 2030. године, имати једнак број људи који емигрирају из Србије са бројем имиграната који долазе у Србију, што је "једна од ствари која може да помогне опстанку Србије".

Ово виђење, срамотно названо „опстанком Србије“, јесте суштина Вучићевог односа према на људима. Није важно ко су ти људи, важан је само број. Није важно то што ће из наше земље отићи људи рођени у Србији, што ће отићи лекари, медицинске сестре, научници, занатлије, уметници, професори, важно је само колико ће људи бити. Није важно што ће отићи Врањанци, Нишлије, Ужичани, Борани, Шапчани, Ваљевци, Београђани, Новосађани, Зрењанинци, Вршчани… и што ће их заменити људи који ни не знају где су ти градови, што ће родитељи са децом причати преко вајбера, а баке и деке упознавати унуке преко скајпа, важан је број. Није важно што ће наши талентовани спортисти побеђивати под страним заставама, важан је број.

Јер За Вучића становници Србије нису људи, који имају своје лице, снове, жеље, планове. Људи који желе да остану у својој земљи, да овде живе и поштено зараде, да путују у иностранство да би упознали друге земље, а не да одлазе зато што у својој више не могу да издрже. За њега су људи бројеви. Ходајући проценти.

То је Вучићев план за опоравак Србије који је он изнео још у марту 2018. године и којег се он у потпуности придржава.

Ми, сви заједно, имамо још веома мало времена да га зауставимо у овоме што је наумио и да се заједно изборимо за поштене изборе на којима ћемо овај и остале идеје Александра Вучића учинити делом ружне историје. Земљу је већ дао у бесцење, сад даје и људе.