Прочитај ми чланак

Ђилас одговара на оптужбе да „прави дил“ са Вучићем

0

У интервјуу за дневни лист "Нова", председник Странке слободе и правде Драган Ђилас се осврнуо на оптужбе да "прави дил" са шефом напредњака Александром Вучићем. Он је подсетио да је највише нападан од стране СНС и да нема потребе било коме да доказује свој опозициони легитимитет.

„Ако је ико нападан од стране Вучића и СНС – то сам ја. Ако је ико критиковао владавину СНС – то смо моја странка и ја. Коме ја треба да доказујем свој опозициони легитимитет? Грађани Београда знају да сам, као бивши градоначелник, неко ко не жели да они буду таоци непринципијалних коалиција и да се агонија борбе за изборе одужи. Позвао сам јавно Вучића и могао је да каже “не”, али је и он свестан да нико нема већину која гарантује стабилност у Београду. Уосталом да питам – о чему би се правио дил? Да се не прекраја воља Београђана? Ту нема никаквих дилова“, подвлачи он и додаје да, према закону, у ситуацији где је изједначен број одборника власти и опозиције, треба да дође до нових избора.

„Закон јасно каже да ако је однос 55:55 иде се на нове изборе. Мој захтев је да се не прекраја воља Београђана тиме што ће неке странке које су тврдиле да су опозиционе и тако добиле гласове, сада прећи на другу страну. То би био дил. Оно о чему треба да причају цела опозиција и странке власти јесте како ће изгледати ти избори да би они напокон били демократски, без свих оних ствари којима смо били сведоци у времену пре избора и на сам дан избора“, закључује Ђилас.