Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Ако нешто не променимо ГСП ће се угасити

0

Београд -- Кандидат за градоначелника Београда листе "Београд одлучује, људи побеђују" Драган Ђилас изјавио да ће се ГСП угасити ако се нешто не промени.

„Проблем је што се не улаже у аутобусе. Проблем је што кад ми купимо ‘Соларис’ аутобусе онда смо издајници, а када ‘Ласта’ купи турске аутобусе онда кажу – тако треба“, казао је Ђилас у разговору с председником Синдиката „Слога“ ГСП-а Небојшом Алексићем на аутобуској станици Зелени венац.

„Све у свему, ГСП се гаси, и ако нешто не променимо 4. марта, он ће се и дефинитивно угасити“, додао је он.

Ђилас је подсетио да су га док је био градоначелник, нападали зато што купује „Соларис“ аутобусе, јер нису домаће производње, иако је у његовом петогодишњем мандату купљено 157 „Икарбус“ аутобуса, док је актуелна градска власт за четири годне купила 90 аутобуса истог произвођача.

У разговору Небојша Алексић је скренуо пажњу на тежак положај радника ГСП-а, истичући да „актуелни генерални директор ГСП троши на репрезентацију и по 35.000 евра, док се предузеће распада“.

„Просечна плата радника је 350 евра, а у време мандата градоначелника Ђиласа плата је била 600 – 650, са додацима и до 850 евра. Нема ко да ради, нема мајстора, немају униформе, немају делове, немају алате. Значи, ГСП се распада“, рекао је Алексић, пише у саопштењу.