Прочитај ми чланак

Ђилас: Поштујем Вучића што се повукао из Београда

0

Београд — Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да неће правити компромисе око Београда и изразио уверење да ће ДС повратити поверење грађана.

„Мислим да ћемо, показујући оно што смо урадили у Београду, Војводини и у многим другим местима – бригу за људе и јасна решења како да изађемо из овог ‘тунела’ у коме смо, опет добити поверење грађана“, рекао је Ђилас за „Политику“.

Говорећи о власти у Београду, Ђилас је казао да поштује председника Српске напредне странке Александра Вучића јер се повукао из градског парламента и тиме, како је казао, „јасно поручио да неће кроз разне комбинаторике покушати да постане градоначелник“.

„Да ли ће се неко други кроз неку политичку математику, комбинаторику, усудити да мења вољу Београђана не знам. Али знам да ће се и те како потрудити да и мене и људе око мене прикажу криминалцима, лоповима, милијардерима. То је цена коју морате да платите, али ја компромисе око Београда правити нећу, без обзира на то шта ко причао и какви се текстови појављивали у новинама“, рекао је Ђилас.

Ђилас, који је 25. новембра изабран за новог председника ДС, каже да та странка мора да буде водећа снага у Србији.

Упитан којег би од бивших министара узео у своју владу, Ђилас је навео да је свој посао добро обављала бивша министарка правде Снежана Маловић, као и да је њен допринос држави много већи од грешака које је имала.

Говорећи о односу с Вуком Јеремићем, Ђилас је оценио да је његова идеја о организовању јавне дебате у Генералној скупштине УН оправдана и логична, али је навео да за начин вођења спољне политике Србије у претходном периоду сматра одговорним и Јеремића.

 

(Бета)