Прочитај ми чланак

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Циљ „десанта на Зету“ је да се изазове хаос

0

Циљ привођења мајке посланика Демократског фронта (ДФ) Милана Кнежевића, као и „десант на Зету“, хапшење низа активиста опозиционог блока, јесте застрашивање опозиције и покушај изазивања хаоса, оцењено је из Демократског фронта.

Ратка Кнежевић, мајка посланика ДФ-а Кнежевића, приведена је јутрос и после сласлушања пуштена. Против ње је спроведен прекршајни поступак због омаловажавања полиције током претреса њене куће у Зети. То је новинарима испред Суда за прекршаје у Подгорици саопштио њен адвокат Дражен Медојевић, који је казао да у кући Милана Кнежевића полиција није пронашла ништа.

Фото: in4s.net

Из Управе полиције је саопштено да је Ратка Кнежевић (68), мајка једног од лидера Демократског фронта Милана Кнежевића, ухапшена јер је током претреса њеног стана ометала и омаловажавала службенике полиције. Адвокат Медојевић је новинарима испред Основног суда саопштио да је против Ратке Кнежевић спроведен прекршајни поступак због омаловажавања и ометања полиције.

Медојевић је казао да је претрес у Зети извршен у раним јутарњим сатима, те да је предмет претреса наводно био Миланов брат Мирко.

Адвокат је навео и да су специјалци са оружјем ушли у кућу Ратке Кнежевић, која је, како је навео, била сама у кући, под стресом и видно усплахирена. Адвокат је навео и да је Ратка у том тренутку изговарала одређене ријечи, којих касније није могла да се сјети.

Медојевић каже да Ратка Кнежевић није омаловажавала полицију, већ се њене ријечи могу окарактерисати као увреде и клетве.

“Тражио сам медицинско вјештање Ратке Кнежевић, да вјештак каже да ли особа у таквим околностима, под стресом може да контролише стање и уради нешто са умишљајем. Судија је то одбила. Навео сам у завршним ријечима да ово што је наведено није омаловажавање службеника, то може да се окарактерише као увреда или евентуално клетва”, навео је адвокат Медојевић.
Акција застрашивања
„Црна Гора клизи у диктатуру и терор“, казао је посланик ДФ-а Предраг Булатовић обраћајући се новинарима .

“У овоме препознајемо провоцирање ДФ-а и покушај изазивање нереда”, казао је Булатовић и додао да лидер ДПС и предсједник државе Мило Ђукановић жели у све да увуче ДФ, “како би се борио против литија”. Булатовић је поручио да ДФ то неће дозволити.

Посланик ДФ-а је позвао на литије све људе који су, како је казао, против насиља.

Булатовић је навео и да је јутрошња акција у Зети била концентрисана на ДФ, те да су међу ухапшеним доминантно њихови активисти.

Посланик ДФ-а Небојша Медојевић је казао да је јутрос извршен “десант на Зету”.

“Циљ је био да се изазове хаос. Ми позивамо све грађане, и бираче ДПС да се запитају куда ово иде”, навео је Медојевић и позвао на јединство.
“Нас не могу застрашити”, поручио је Медојевић и додао да је ДФ затражио хитан пријем код начелника Центра безбједности. Он је додао и оцену да у полицији постоје параполицијске организације и позвао, како је рекао, све часне полицајце да „баце униформу“.