Прочитај ми чланак

Демократска и Уједињена Црна Гора са грађанима испред Скупштине (ФОТО/ВИДЕО)

0

Више стотина грађана окупило се вечерас испред зграде Владе у Подгорици због најаве формирања мањинске владе.

Грађани су блокирали саобраћај, а ко је организатор овог протеста и даље немамо информацију. Присутни тврде да су окупљање видели преко интернет мрежа и прикључили се протесту. „Сриједа 19.01. народни протест у 19 сати испред Владе. Одбрана народне воље коју је исказао 30. августа“, писало је у најави која је кружила друштвеним мрежама.

На протесту је и посланик Уједињене Црне Горе др Владимир Добричанин, који је изјавио за ИН4С са протеста да је „Уједињена Црна Гора је ту, а остали нек се виде“.

„Ми смо овдје да бранимо побједу остварену 30. августа и бићемо са својим народом на улици кад год затреба“, поручио је одлучно Добричанин.

„Неће стати Црна Гора, ово је кршење наших права. Позивамо народ да одбрани изборну вољу“, поручено је са скупа.

Испред Михољског збора поручено је да се спрема издаја, и да се сад руши Влада и да нико частан и паметан нико неће подржати мањинску владу.

„Нико је неће подржати сем Мило Ђукановић који је уништио Црну Гору, дошли смо у ситуацију да нам он уз помоћ УРА кроји капу“, навео је представник Михољског збора.

Окупљени прозивају и Владимира Јоковића за издају.

Окупљени грађани су скандирали ријечи „издаја“, али и поручили Дритану Абазовићу да желе његову смјену.

Булевар Станка Драгојевића је затворен, а окупљени узвикују: „Издаја“ и „Смијените Дритана“, „Узео си паре Дритане“, „Са Ловћена вила кличе Јоковићу издајниче“. Постављене су ограде, а како јавља новинар „Дана“ на скупу је окупљено неколико стотина људи. Грађани су блокирали мост Блажа Јовановића.