Прочитај ми чланак

Делови српске (ЦИА) службе подметнули Дикића да би помогли Милу на изборима

0

Како јавља више медија из Србије, ухапшена је ”паравојна група” на граници са Црном Гором. У насловима тих медија се издвајају кључне ријечи ”паравојно”, ”тероризам, ”Легија”, ”избори”… Очигледан је потпис наручилаца овог ”посла”, у ком на жалост, главну асистентску улогу играју безбједносне структуре из Србије и неколико контролисаних медија, међу којима предњаче они који су под контролом Бебе Поповића и црногорског премијера Мила Ђукановића.

pink-spin-2016

Директор УП, Славко Стојановић, је заправо у свом обраћаљњу прије неколико дана након колегијума са челницима полиције у кампу на Златици, рекао да према оперативним сазнањима постоји могућност изазивања нереда и евентуалне ескалације немира. Дакле, најавио је управо ову ”акцију”.

Сад је потпуно очигледно да се ради о већ припремљеној акцији са циљем да се оптужи врх ”једне политичке организације”. Јасно је и које.

Ко је ухапшени „Мали Легија“, Братислав Дикић?

Братислав Дикић, командант Жандармерије, по писању медија одговоран је за многе криминалне афере, рекетирање, али и покушаје да од те јединице направи некадашњу ЈСО, а да он постане “Мали Легија“.

Београдска штампа у марту ове године, позивајући се на неименоване изворе, писала је и да полиција сумња да је неколико припадника Жандармерије, међу којима је и Дикић, умешано у криминал.

Реч је о сумњама да су почињена тешка кривична дела, попут рекетирања, уцењивања, зеленашења, неовлашћеног прислушкивања, па чак и планирање ликвидација, писале су тада “Новости”.

Тај дневни лист је сазнао и да су почеле претње припадницима Сектора унутрашње контроле и њиховим руководиоцима који истражују припаднике Жандармерије, а криминалистичка полиција је дошла до сазнања да се спремају чак и њихове ликвидације.