Прочитај ми чланак

ДЕЛЕГАЦИЈА ПРИШТИНЕ СЕ СПРЕМА ЗА БРИСЕЛ: Наставак дијалога није ни на видику…

0

Судећи према изјавама чланова албанског тима у којима су они изнели своја очекивања, на нову рунду преговора не може ни да се рачуна

НАСТАВАК дијалога Београда и Приштине није на видику, иако је у среду из Приштине најављено да ће њихов тим за дијалог 8. јануара у Бриселу са европским званичницима разговарати о напретку преговора о нормализацији односа. Сличан позив, засада, није упућен српској страни.

Судећи, међутим, према изјавама чланова албанског тима у којима су они изнели своја очекивања, попут оних да коначни договор са Београдом треба да омогући признавање тзв. Косова, чланство у УН и промену Резолуције 1244 СБ, док нигде није поменуто укидање сулуде одлуке о таксама на српске производе, на нову рунду дијалога не може ни да се рачуна.

Председник Александар Вучић рекао је у среду да је због потеза који Приштина не повлачи, ситуација на КиМ све тежа:

– Проћи ће и празници и очигледно је да не намеравају да таксе укину, а свет планира да даље ћути и чека да се не знам шта догоди. Молим пре свега западне силе да добро разумеју да те таксе суштински погађају не само интересе Србије, већ српски народ на КиМ.

Да ће процес нормализације односа Београда и Приштине остати замрзнут док Приштина не повуче додатне таксе у среду је поновио и министар трговине Расим Љајић:

– Ове економске мере су „пар екселанс“ политичке и замрзле су дијалог. Да би се он наставио, ситуација мора да се врати на период пре успостављања првих такса од 10 одсто.

АМЕРИЧКИ АВИОН ОСМАТРА И РАШКУ?

АВИОН америчких оружаних снага „МЦ-12 либерти“, намењен за извиђања, снимања и прислушкивања, у среду пре подне је слетео на аеродром у Приштини, а према информацијама из извора српских служби безбедности, он је нешто после 13 часова полетео и кружио изнад северног дела Космета.

Осим што снима ситуацију на северу КиМ, ова летелица, како се процењује, за циљ ће имати и осматрање положаја Војске Србије у Рашки и на Копаонику.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!