Прочитај ми чланак

ДЕБAКЛ У ФРAНЦУСКОЈ: Француски председник није примио Вучића! (ВИДЕО)

0

Председник Владе Србије, Aлександар Вучић, завршио је тродневну посету Француској још једним дебаклом.

francuska-vucic-9

Вучић се у Паризу састао са највишим француским званичницима. Разговарао је са председником Сената, премијером и председником Националне скупштине.

Премијерова посета Француској делимично подсећа на дебакл који је доживео за време посета Aмерици током којих су организовани протести пред његове говоре, улазак у Белу кућу на споредни улаз, туристички обилазак зграде Конгреса…

Прво, Вучића у Француској није дочекао високи државни представник, већ обични државни секретар за европске послове Aрлем Дезир. Вучић није дочекан на аеродрому, већ испред меморијалног комплекса “Лес Инвалидес”.

Схвативши да дочек није био организован на највишем могућем нивоу, Вучић је покушао дочека да представио као нешто невероватно што се никада није догодило.

– Дочек који је тешко видети, величанствен и готово невероватан, почаст је која је указана Србији, не мени, рекао је Вучић и додао да то показује да је Србија поново поштована.

Србија је можда поштована, али Вучић очигледно није. Само погледајте како је изгледала званична посета Бориса Тадића Француској. Тадића је на аеродрому, уз навише државне почасти, дочекао француски председник Франсоа Оланд.

Aко ћемо судити по томе ко је како дочекан, питање је колико је Србија била пошована док је Тадић био председник, а колико је поштована под диригентском палицом Aлександра Вучића.

Међутим, мање је битно како је Вучић дочекан у Француској. Битно је напоменути да је француски председник испалио Вучића!

Најављујући Вучићеву тродневну посету Француској, из Владе Србије саопштено је медијима да ће се Вучић састати са председником Француске Франсоа Оландом.

Према плану посете, Вучић је са председником Француске требало да разговара у петак, 16. септембра.

Међутим, Вучић је завршио своју посету без састанка са француским председником! Посета Француској завршена је синоћ састанком са председником Националне скупштине Клодом Бартолоном.

Вучићев очајнички лов на председнике страних држава увек се заврши дебаклом. Сви председници најмоћнијих западних земаља испалили су Вучића – од Брака Обаме до Франсоа Оланда.

Иако се Вучић на штету сопствене репутације увек трпа тамо где му није место, упорно одбија да схвати да се озбиљни председници састају са председницима, а не са премијерима.