Прочитај ми чланак

Дан после хапшења Мишковића, Милка Форцан у УО Народног позоришта

0

Београд — Само дан након привођења Мирослава Мишковића, бивша потпредседница Делте Милка Форцан, одлуком Владе, именована је за члана Управног одбора Народног позоришта.

Према писању антикорупцијског сајта „Пиштаљка“, истим решењем које је потписао премијер Ивица Дачић, за председника УО именован је драматург Радослав Павловић, саветник председника Србије Томислава Николића.

За остале чланове УО Народног позоришта именовани су Александар Обрадовић за кога је наведено да је „мастер економиста, виши стручни сарадник шефа кабинета Канцеларије председника Републике“, редитељ Живорад Ајдачић, сувласник компаније за дистрибуцију боја и лакова „Ехом“ Јово Милошевић, глумица Надежда Блам и солиста опере Љубодраг Беговић, додаје „Пиштаљка“.

Уз име Милке Форцан, Влада је навела да је дипломирани економиста и директор фирме „Форм Комјуникејшн “ из Београда. Према подацима Агенције за привредне регистре, та фирма је у власништву истоимене офшор компаније регистроване у америчкој држави Делавер, а Форцанова је подносила сва документа за промену статуса тако да се може претпоставити да није само директор већ и власник, пише даље „Пиштаљка“.

Тај сајт подсећа да је Милка Форцан у Делта холдингу радила од 1992. до 2010. године, а од 2003. до 2008. била је потпредседница те компаније, управо у време када су се десиле спорне приватизације због којих је приведен Мишковић.

Јавности је остало непознато зашто су Форцанова и Мишковић прекинули сарадњу, сем што су тужили једно друго због власништва над Југохемијом и Максијем.

 

(Пиштаљка)