Прочитај ми чланак

Дачић у САД, присуствоваће и Молитвеном доручку

0

Премијер Србије Ивица Дачић отпутовао је јуче у дводневну посету САД током које ће срести са високим званичницима америчке администрације и присуствовати традиционалном Молитвеном доручку чији је домаћин председник САД Барак Обама.

Дачић ће у среду и четвртак имати састанке са замеником америчког државног секретара Вилијамом Бернсом а састаће се и са директорима са Федералног истражног бироа (ФБИ) и агенције за борбу против трговине дроге ДЕА са којом српске слузбе безбедности сарађују на случају разбијања нарко клана Дарка Шарића.

Дачић ће имати и сусрете у конгресу САД где ће разговарати са члановима српског Кокуса, који броји тридесетак сенатора и конгресмена.

Поред премијера Србије, на Молитвеном доручку ће бити и помоћница министра спољних послова Љубица Васић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић.

Традиционално, Молитвени доручак у вашингтонском хотелу „Хилтон“, чији је домаћин председник Америке Барак Обама, уз сенаторе и водеће политичке и војне представнике САД, окупиће првог фебруарског четвртка више од 3.500 гостију из целог света.

(Блиц)