Прочитај ми чланак

Дачић: Са Мишом Бананом сам водио приватне разговоре

0

Председник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да сарадник нарко-боса Дарка Шарића Родољуб Радуловић никада није говорио о Шарићу и да је с њим водио само разговоре „приватног карактера“

Дачић је за Телевизију Б92 рекао да Радуловића, познатог и као Миша Америка, односно Миша Банана, познаје још од времена пре него што је постао министар унутрашњих послова.

Према његовим речима, у време када је одржавао контакте са Радуловићем, Шарићев сарадник се није налазио у белој књизи организованог криминала.

Како је додао Дачић је последњи пут Радуловића видео када је Србија освојила Дејвис куп, пошто је Радуловић тада био председник Тениског савеза Србије.
Нико из мог кабинета није помогао Шарићу

Дачић је рекао да никада није видео ни чуо шарића већ да је тај клан управо процесуиран у време када је он био министар, и одбацио као глупост тврдњу да је било ко из његовог кабинета могао да га обавести да на време побегне из земље. Дачић је рекао да истраге води полиција а не његов кабинет и да се „свакомо може десити да познаје некога за кога се после испостави да се бави неким делатностима“.
Премијер је рекао да је његов проблем то што је „изузетно отворен човек и превише доброћудан за министра полиције“, као и да мора да постане затворенији. Говорећи о афери Шарић, Дачић је рекао да се ради о класичном подметању, јер не постоји никакво кривично дело, већ искључиво покушај политичке компромитације.

„Не познајем Шарића. Али нисам му ваљда ја, као опозиција, помогао да се обогати, да купује предузећа и шверцује дрогу. Нетачно је да сам му помогао да побегне. Ја бих га ухапсио јер је у моје време ухапшено више од 10.000 људи. Радуловић није ни споменуо Шарића, а тада он и није био на листи (осумњичених). Јесам ли ја Шерлок Холмс па да се бавим тим питањима“, рекао је Дачић.

Он је негирао да се осећа као српски Санадер (бивши премијер Хрватске ухапшен због малверзација) и рекао да он не поседује богатство, да ништа није стекао на нелегалан начин и да је спреман да се „измери“ са свим политичарима на сцени Србије по питању имовине.

„Да сам ја нешто крив да ли би се бавио овим чиме се бавим или би се негде сакрио и трошио паре. Зар неко мисли да сам ја био сарадник Шарићевог клана за један Блекбери телефон?“, упитао је премијер.

Дачић је рекао да му је чудно што се његов састанак са Радуловићем помиње после пет године и оценио да је то и био циљ
покретача те афере – да се сруши Влада Србије кроз оптужбе за повезаност са криминалом, јер никакве замерке на политику нису могли да изнесу.

Премијер је додао да ће његов саветник Ивица Тончев сносити последице уколико се докаже да је до своје факултетске дипломе дошао на проблематичан начин и да ће се исто десити са било којим сарадником који буде споран на било који начин.

 

(Танјуг, Бета)