Прочитај ми чланак

Да ли Вучић припрема патриотски спин пред ванредне изборе?

0

aleksandar vucic

Немачка нас брутално уцењује признавањем Косова, Вучић поручио ЕУ: Не помињите ми више приступне преговоре, Не дамо Газиводе… Када би неко летимично погледао ове наслове из домаћих медија протеклих дана, вероватно би закључио да су премијер и Влада Србије коначно одлучили да кажу доста бриселској тиранији и окрену спољнополитички курс.

Делује да је Александар Вучић решио да искористи последњу шансу да макар на кратко постане истински државник и спаси оно мало образа што је Србији остало. А да ли је баш тако?

Иако је чињеница да је због убразних промена на геополитичкој карти света Запад све нервознији и да жели да што пре Србији искамчи признање независности лажне шиптарске државе, чини се да је актуелна „националистичка” реторика премијера заправо само одличан спин за патриотски настројене гласаче, који су протеклих година изгубили поверење у Српску напредну странку.

Брисел и Вашингтон додуше заиста на минимум смањују Вучићу простор за врдање. Готово да нема више начина да се пузање пред приштинским терористима прикрива маском „бриселских преговора”. Свестан је тога и Вучић, али ако сада да благослов за независност Приштине и крене у флерт са НАТО пактом, тешко да може да рачуна на изборну победу, чак и уз сву медијску пропагандну машинерију.

Актуелна ситуација је зато добра прилика за оштру реторику, која би могла одлично да послужи Вучићу пред ванредне изборе. Уосталом, недавно смо се уверили на шта је све спреман актуелни премијер Хрватске Зоран Милановић када је изборни рејтинг у питању.

Питање је само колико људи у Србији заиста верује да ће патриотску реторику према Бриселу и Шиптарима Александар Вучић задржати ако још једном добије изборе у Србији?

Алексеј Димитријевић – Србин инфо