Прочитај ми чланак

ДА ЛИ ЈЕ ВУЧИЋ ИЗИГРАН, ИЛИ ЛАЖЕ НАРОД:ЗСО ће бити формирана по „косовском“ уставу

0

Заједница српских општина (ЗСО) на Косову и Метохији биће формирана према косовском уставу и неће имати извршну моћ, став је Брисела који је током последње рунде дијалога на техничком ниивоу саопштен приштинској делегацији.

Приштинска „Коха“ преносећи изворе из кабинета косовског премијера Рамуша Харадинаја, да је приштинској делегацији 18. јуна у Бриселу „јасно стављено до знања да ће Заједница српских општина бити формирана по косовском уставу и да неће имати извршне моћи“. 

– Косовска делегација у преговорима Београда и Приштине, коју предводи Авни Арифи, посетила је Брисел 18. јуна. На састанку, ЕУ је јасно дала до знања да ће ЗСО бити формирана у складу са уставом косова и да неће имати извршне моћи – рекао је портпарол косовске владе за лист, наводи се у Унмиковом дневном прегледу приштинске штампе.

Ово је тотално супротно ономе што власти у Србији, на челу са Александром Вучићем убеђују народ. 

Да се подсетимо, Вичић је заједницу српских општина представио као велику победу и на конто ње дозволио да се тзв. Косово учлани у многе међународне организације, дао им позивни број, укинуо српске институције на северу Косова и Метохије и омогућио стварање граничних прелаза и царине између централне Србије и Косова и Метохије и то све у супротности са Уставом Републике Србије.  

Сада се испоставља да ЕУ и Шиптари са Косова и Метохије не желе да испуне свој део договора и да је српска власт дала све за ништа.