Прочитај ми чланак

Да ли ће се за хиљаде спасених у поплавама Србија „захвалити“ Русији санкцијама?

0

ruski_spasioc_merkel vucicjpg

Немачко дисциплиновање политичког режима у Србији изгледа да даје резултате и пре одласка Александра Вучића у званичну посету Берлину. Тако нам је Ивица Дачић, министар спољних послова објаснио како ће Србија убудуће све више морати да усклађује спољну политику с партнерима из Европе.

– Србија жели да уђе у Европску унију и нормално је да мора да прихвати њена правила – рекао је Дачић. – Европска унија не може да мења своја правила да би Србија ушла, већ ми треба да се прилагодимо заједници у коју улазимо. То значи да наша размишљања о спољној политици све више морамо да координирамо са нашим партнерима из Европске уније.

Другим речима, не смемо ни да размишљамо другачије пре него што нам из Брисела кажу шта ми заправо мислимо. Ако је потребно да се захвалимо Русији што нам је спасила неколико хиљада грађана у поплавама (од тога више од 600 деце) тако што ћемо јој увести санкције, онда је решено, Владимира Путина ћемо прогласити за новог Стаљина. Једноставно, тако кажу у Бриселу. Због чега бисмо ми размишљали и лупали главу да ли је то тачно или не?

Шта је решење? Многи ће рећи „нека распишу референдум, нећемо у ЕУ, хоћемо са Русијом“. Да ли неко заиста може да буде сигуран у исправне резултате референдума на којем ће благослов за регуларност и тачан број гласова дати ОЕБС и Цесид са све Марком Благојевићем (члана организације блиској Трилатералној комисији)?

Оно што такође може да забрине је податак да су после Блица и други београдски медији (међу њима и Курир) на ударна места својих портала објавили лажну „Путинову карту Европе за 2035. годину“, о чему је „Србин инфо“ већ писао (Како бриселски медији у Србији воде прљаву антируску кампању).

Интересантно је то што се у покушај гушења Русије у Србима и снажну кампању против Владимира Путина кренуло баш уочи Вучићеве посете „газдарици“ из Берлина, ваљда са циљем да се Србима, што би рекао премијер „промени свест“, па да схватимо како нам је Ангела Меркел и драга, лепа и најбољи пријатељ.

Наравно, Блиц ипак не дозвољава другим штампаним медијима да му отму титулу бриселског „Гебелс Шпигла“ у Србији. Тако се скандализовано уредништво овог дневног листа саблазнило над чињеницом да је истог дана када Вучић иде Ангели пред скуте, Томислав Николић одлучио да се састане са, како кажу, последњим диктатором Европе Александром Лукашенком. Ужаснуто нас упозоравају – Николић хоће да нас води у Азију, алудирајући на недавно формирање Евроазијске уније, коју је парафирао и председник Белорусије.

Нема везе што је Белорусија међу земљама која је упутила највише помоћи Србији после катастрофалних поплава. Нема везе ни што смо Белорусији, као свака послушна бриселска џукела, увели срамотне санкције, а Лукашенко се због тога на нас чак и није наљутио. Нема везе ни то што нема економисте, како на Западу тако и на Истоку, који истиче да ће управо Азија у наредним деценијама постати централни континент у сваком смислу. Србији је, судећи по домаћим медијима, место само уз Брисел, а сваки грађанин ове земље који се усуди да уместо тога предложи савез са Русијом биће проглашен за ретроградног фашисту (иако је и прикривени фашизам заправо једна од идеологија „доминантног“ Запада).

(СРБИН.ИНФО – АЛЕКСЕЈ ДИМИТРИЈЕВИЋ)