Прочитај ми чланак

Чврста рука Ивице Дачића или Зашто Буцко не руши споменик у Прешеву?

0

Ивица Дачић воли да се представља као човек чврсте руке, да се размеће и хвали, прети силом, а богами и да је демонстрира. Али, само на Србима.

На искључењу са аутопута код Ниша ухапшено је 14 припадника ”Четничког покрета”, који су кренули да сруше споменик шиптарским терористима у центру Прешева. Споменик се иначе налази испред зграде прешевске општине, подигнут је средином новембра, а на њему се налазе имена 27 припадника терористичке организације ОВПБМ(Ослободилачка војска Прешева, Бујановца и Медвеђе) који су погинули у време терористичке побуне на југу Србије. Споменик су, како на њему пише, подигли ветерани ОВПБМ.

Према незваничним информацијама, полиција је имала дојаву да група ”наоружаних” младића (Срба), има намеру да сруши тај споменик који је постављен без икакве дозволе. Иначе, момци који су кренули да ураде оно што је држава давно требало да уради су били ”наоружани” мацолама и пајсерима. Председник Владе Ивица Дачић, такође је раније позивао локалне власти у Прешеву да уклоне тај споменик, под претњом да ће он то учинити ако га сами не уклоне. Међутим, од уклањања споменика није било ништа (као и у случају Аћиф ефендије), а бивши командант ОВПБМ Орхан Реџепи је чак јавно прозвао Дачића како не сме да га сруши!

Наравно да не сме. У Србији Ивице Дачића свако може да ради шта хоће, док се не докаже да је Србин. У Србији не постоји ниједан споменик или табла посвећена недавно преминулом српском хероју и витезу генералу Вељку Раденовићу, али зато имамо таблу Аћиф ефендије и споменик шиптарским терористима! Момци који су видевши да држава не реагује кренули да сруше тај споменик наравно бивају ухапшени, тако да сада имамо ситуацију у којој држава хапси грађане који покушавају да бране устав и законе те исте ”државе”! У складу са предизборним слоганом СПС – Чврсто! Да ли то икога у Србији још може да изненади? Не верујем. Лично бих се више изненадио када би Дачић заиста наредио полицији да уклони тај споменик. Али од тога вероватно неће бити ништа.

Док Шиптари славе злочинце као хероје Срби треба да ћуте! Да ћуте и слушају ”великог вођу” који са српским крвницима тргује нашом светом земљом! ”Великог вођу” који састанчи и преговара са Хашимом Тачијем који је одговоран за небројене злочине над српским народом на Косову и Метохији! Који (поново) спроводи политику коју није кандидовао на изборима, а чин велеиздаје покушава да представи као некакав његов успех који ми (народ) не разумемо, јер смо вероватно сви од реда глупи па не разумемо колико се Ивица бори за наше боље сутра.

Ивица Дачић воли да се представља као човек чврсте руке, да се размеће и хвали, прети силом, а богами и да је демонстрира. Али, само на Србима. И сам сам у неколико наврата имао прилике да осетим како је када Ивица штити јавни ред и мир. Први пут, ни крив ни дужан, нагутао сам се сузавца на протесту против изручења Радована Караџића хашком трибуналу. То је онај протест од 29. јула 2008. године, на којем је несрећни Ранко Панић брутално претучен (само зато што је Србин) од стране групе полицајаца који су га оборили на земљу и шутирали, наневши му такве повреде да је човек преминуо у болници 15. августа исте године.

Ко га је убио, до данас није утврђено! Вероватно неће ни бити, док год је Ивица у фотељи. Иначе, на истом протесту је Борислав Пелевић погођен гуменим метком у нос, а Александар Вучић је добио пендреком преко леђа. Могуће је да су те батине деловале педагошки на Вучића па је пар месеци касније променио плочу и од радикалног националисте и четника постао напредни еврофанатик, а слоган ”Слобода или смрт” заменио слоганом ”ЕУ или смрт”.

Али, да се вратимо на Ивицу Дачића. То је онај човек који нам је рекао да ”утувимо у главу” да је Косово отето. Такође је рекао да њему нико нема право да каже да је издајник, јер је, како каже, ратовао за Косово. Ивица Дачић ратовао за Косово? Какав виц!

Да је Ивица Дачић заиста ратовао на Косову, данас би вероватно био у Хагу, а не у фотељи премијера. Још смешније делује његова изјава како би ”ликвидирао Тачија” да су се срели за време рата на КиМ. Прво, не верујем да је тада постојала могућност да се сретну јер чисто сумњам да је Дачић био на Космету за време злочиначке НАТО агресије, поготово не са пушком у руци.

А друго, да су се којим случајем и срели, мислим да Ивица данас не би певао по концертима и свадбама или пијан држао говоре… Знате ли који је надимак Хашима Тачија? – Змија. А Ивицу Дачића зову Буцко! Заиста, ко би у том окршају извукао дебљи крај? Змија, обучени терориста који је лично извршавао стравичне злочине над српским народом, или Буцко који вероватно не зна ни да држи пушку? Није тешко закључити.

Исти тај Буцко ће браћо Срби, уколико се не дозовемо памети, врло брзо да каже како морамо да ”утувимо у главу” да је Војводина отета, да морамо да дозволимо увоз ГМО, да је Рашка област отета, да морамо дозволити гејевима да усвајају децу и ко зна шта све још, да не набрајам даље. Питање пред нама је хоћемо ли да будемо робови на сопственој земљи, или да збацимо окове и уједињени кренемо у борбу за опстанак и обнову Србије и Српства? Да изгубимо готово да више немамо шта, а можемо добити много!

(Марко Самарџија, Двери)