Прочитај ми чланак

Цвијетин Миливојевић открио ко ће бити председник Србије после Вучића

0

Цвијетин Миливојевић, политиколог и маркетиншки стручњак, сматра да Александар Вучић, садашњи председник Србије, неће по истеку другог председничког мандата 2027. мењати Устав и начин бирања шефа државе, како би остао на власти, већ да, по његовом мишљењу, има већ спремљено другачије решење.

Цвијетин Миливојевић је изнео занимљиву тезу да ће Александра Вучића на месту председника заменити Милица Ђурђевић Стаменковски, и објаснио зашто то сматра.

“Чини ми се да је аквизиција Милица Заветница са напредњацима управо тај Вучићев, морам рећи са једног пропагандног становишта веома ефикасан потез, да припреми свог наследника на месту председника републике. То мора да буде жена, као што је у једном тренутку жена требало да буде премијер, али у том тренутку је тренд био да то буде ЛГБТ. У овом тренутку, фактички, став већине грађана који гласају за Вучићеву коалицију је да то буде жена, Српкиња што би се рекло. Милица Српкиња. Имали смо једну песникињу, Милица Заветница је најадекватније решење. Жена се не би мешала у свој посао. Уосталом, то је тренутак кад Вучић се враћа на место премијера по нашем Уставу и Закону о Влади – заправо Влада води и у унутрашњу и спољну политику, и креира је и води, а председник републике ће бити председница републике, ако би то била Милица Заветница. Била би оно што пише лепо у Уставу, а то је осам, ни мање ни више, само осам уставних надлежности које су све до једне церемонијалне”, рекао је Миливојевић.

Миливојевић је ово изјавио у подкасту недељника и портала Радар, одговарајући на питања социолога Јове Бакића, који је ту наступио у својству новинара-водитеља.