Прочитај ми чланак

Ћута пита Додика: Да ли би се сагласио да му сруше вилу на Дедињу због литијума?

0

Народни посланик Александар Јовановић Ћута питао је председника Републике Српске Милорада Додика да ли би се сагласио да му сруше вилу на Дедињу, ако би се испод ње пронашао литијум.

Јовановић Ћута је учествовао на трибини против рударења на планини Озрен одржаној пре две недеље у Добоју у организацији удружења Чувари Озрена и том приликом коментарисао изјаву Додика да ће га следећи пут избацити из Републике Српске.

„Све се нешто питам, шта би било да се којим случајем испод виле Милорада Додика горе на Дедињу пронађе литијум. Да ли би се сагласио да му сруше и сравне вилу“, рекао је Ћута, преноси Н1.

Како је казао, „лако је Ани Брнабић, Александру Вучићу и Милораду Додику да са Дедиња причају како је много добро за нас да нас оставе без воде“.

Претходно је Додик у изјави за медије у РС рекао „шта имају ти из Београда да долазе у Српску и намећу атмосферу“, а потом је споменуо и да конкретно мисли на Александра Јовановића Ћуту.

„Шта има Ћута из Београда да хода по Озрену и он да говори. Ко је он?! Следећи пут кад сазнам, избацићу га из Републике Српске“, рекао је Додик.

Та изјава је изазвала бес Твитераша, који су подсетили да бројни политичари из Српске долазе у Београд да гласају за Вучића.