Прочитај ми чланак

Ћута: Донета одлука о наступу СПН на конститутивној седници, али је не отркивамо

0

Председник и посланик Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута каже за Данас да је коалиција Србија против насиља донела одлуку о одласку или неодласку на конститутивну седницу Скупштине Србије, али да и даље не желе да је отркију.

„Састанак је био веома успешан а о томе шта даље радимо ћемо благовремено обавеститити, али не желимо да је откривамо“, наводи посланик Јовановић.

Он поручује да ће организације чланице коалиције СПН наступити јединствено.

Одлуку не откривају из, каже Јовановић, тактично-техничких разлога.

Састанак ове коалиције започео је у 13 часова на којој су донели коначну одлуку о присуству или неучешћу на конститутивној седници републичког парламента заказаној за уторак 6. фебруара.

Јединствен наступ уследиће и поред различитог става по овом питању одређених чланица коалиције, попут Демократске странке.

Став ДС је да њени посланици не присуствују седници парламента, одлучено је синоћ на Председништву те странке.

„Председник наше странке Зоран Лутовац ће данас на председништву коалиције ‘Србија против насиља’ заступати став да посланици коалиције на би требало да учествују на конститутивној седници. Међутим, све одлуке се доносе већином гласова, тако да ћемо видети да ли ћемо бити прегласани“, рекао је Бети извор из врха ДС-а.