Прочитај ми чланак

„Чуо сам да је СНС имао тајне преговоре с одборницима Србија против насиља“

0

Носилац листе коалиције "Србија против насиља" на београдским изборима Добрица Веселиновић рекао је да има "прича" о тајним преговорима представника Српске напредне странке (СНС) са појединим људима који су освојили одборничка места у Скупштини града Београда, иако кандидат СНС за градоначелника Александар Шапић тврди да нема тајних преговора.

Веселиновић је за телевизију Нова С рекао „да се прича“ да је било контаката и са члановима „Зелено-левог фронта“ (ЗЛФ), односно с појединим људима са листе коалиције „Србија против насиља“.

„Оно што сам чуо је да то крене тако што им неко приђе и каже ‘па добро, ајде да се напусти коалиција’… Па ‘шта год треба, видећемо, бринућемо’, и слично. Нема ту коверти и кофера“, истакао је Веселиновић.

Рекао је да што се тиче ЗЛФ и изборне листе „Србија против насиља“, људи који су на тој листи су ту пре свега због убеђења и да нису поткупљиви.

„То није ствар новца и корупције, већ се ради о јавном интересу. То очигледно није случај и са неким другим који су постали одборници“, рекао је Веселиновић.

Он је нагласио да су чланови Привременог органа града Београда добили позив за телефонску седницу на којој ће бити 185 тачака дневног реда, а између осталог и предлог да се сазове конститутивна седница Скупштине града за 19. фебруар.

„То је пар дана пре истека законског рока за одржавање те седнице. Шапић је најавио да ће пар дана пре те седнице изаћи и рећи да ли има скупштинске већине или се иде на поновљене изборе“, казао је Веселиновић.

Рекао и да политички покрет „Ми – глас из народа“, од којег овиси формирање власти у Београду, није никаква опозициона листа, да то чак није ни коалиција већ је скуп појединаца који имају лични интерес, и да то треба јасно рећи.

„Они који у 21. веку причају о теоријама завере, Земљи као равној плочи, да су вакцине опасне. То је јако опасно и представља пораз за ово друштво“, рекао је носилац листе коалиције „Србија против насиља“ на београдским изборима.

Веселиновић је истакао да је јасно да свако онај који би прешао у нову скупштинску већину, зашто је то урадио. ;“Није прешао због политике, већ из личних интереса и корупције и криминала“, указао је он.