Прочитај ми чланак

„Црној Гори нема спаса ако урадимо оно што су Срби урадили 5. октобра“

0

Председник Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оптужио је дио црногорске опозиције да са амбасадама страних земаља у Подгорици договара миран трансфер власти и аболицију бившег црногорског премијера Мила Ђукановића.

Неки међународни центари моћи желе миран трансфер власти у Црној Гори. Неке млађе колеге већ дају изјаве да се не треба бавити прошлошћу, што наводи на опасан политички наум да се криминал и злочин Ђукановићеве власти ставе под тепих и да му се обезбеди аболиција од кривичног прогона – рекао је Медојевић.

twitter.com/@NebojsaMedojevi

Он је на конференцији за новинаре у Подгорици рекао да су неки из опозиције „мање отпорни на препоруке из страних амбасада“, те да је Ђукановић заинтересован за миран трансфер власти.

– Позивам колеге из опозиције да одбију тај опасан предлог. Црној Гори нема спаса уколио урадимо оно што су урадили Срби 5. октобра 2000. године – рекао је лидер Покрета за промене.

Медојевић је саслушан у Специјалном тужилаштву поводом саопштења његове странке од 3. маја, у којем се главни специјални тужилац Миливоје Катнић оптужује да се политички мотивисаним наступима меша у ток изборног процеса за локалне изборе у Херцег Новом.

Он истиче да је чињеница да се лидер једне политичке странке саслушава због саопштења знак да је Црна Гора у дубокој кризи.

– Прогон је осмишљен раније и сада улази у завршну фазу. Уместо да истражи ко је 16. октобра прошле године хтио да рани или да ликвидира функционере Демократског фронта, Катнић наставља са политичким прогоном – истакао је Медојевић.