Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: Србија није спремна за ванредне изборе у 2013. години

0

Београд – Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, у интервјуу за Б92, каже да друштво у Србији није спремно за евентуалне ванредне изборе.

Он наводи и да је сарадња ЛДП-а са Демократском странком и Лигом социјалдемократа Војводине природна, али да за том сарадњом мора да постоји воља и са друге стране.

„Мислим да је јако лоше то што на одлуку о изборима не утиче свест о друштву, него незадовољени апетити унутар саме владајуће коалиције. Да ли је нормално да Дачић буде шеф Вучићу? Није. Не због тога што мислим да је Вучић лично способнији од Дачића или обрнуто, него због тога што су очигледно амбиције Вучића такве“, казао је Јовановић.

Према његовим речима, могуће је да ће у 2013. заиста и бити организовани ванредни парламентарни избори.

„И мислим да ће се то десити у 2013. години, да ће та велика манипулација која се заправо, пре свега, крије иза те наводне борбе против корупције да нас она уводи у 2013. годину као изборну годину. Да ли је друштво спремно за те изборе, да ли је свесно њиховог значаја, мислим да не, тако да не очекујем у 2013. тај кључни политички заокрет, али ћемо свакако кроз 2013. годину доћи до неких нових односа у нашој политици. Ја видим у Србији само две странке данас, видим СНС и видим ЛДП, сви други се некако крпе од данас за сутра, не видим аутентичне политике“, рекао је Јовановић.