Прочитај ми чланак

Чеда: ЛДП има одличан кадар

0

cedomir jovanovic

БЕОГРАД – Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да је апсолутно неприхватљиво заобилажење те странке у процесу формирања привременог већа у Београду, а да до сад нису водили конкретне разговоре о томе.

„Београд ће бити кажњен ако владајућа коалиција на нивоу републике ускрати ЛДП место у привременом већу и Београђани ће изгубити још један мандат ако не дођемо до довољне подршке која би нашој странци дала за право да након избора поведе Београд другачијим путем од оног којим се кретао годинама уназад“, рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Он је рекао да је ЛДП годинама описивана као екстремна странка која не може ни са ким и упитао шта је то што у овом тренутку, ако се стави тачка на прошлост, разликује локалну политику СНС и ЛДП.

Јовановић је навео да је за ЛДП кључно питање посла који ће се обављати до одржавања градских избора.

„Ако је то лов на вештице, у томе не видимо место за себе, ако је проналажење дежурних криваца за оно што се у Београду до сад радило, то могу (Ивица) Дачић и (Александар) Вучић без мене, али ако ћемо да урадимо нешто корисно за земљу, онда смо спремни да уђемо у тај посао“, рекао је Јовановић и нагласио да до сад нису вођени конкретни разговори.

Он је рекао да се не противи да бивши функционер ДС Горан Весић води привремено веће, јер би то, како је рекао, међусобну комуникацију учинило ефикаснијом и постојала би „квалитетна веза између ЛДП и социјалиста и напредњака“.

Упитан да ли ЛДП има свог кандидата, Јовановић је рекао да ЛДП има квалитетан кадар, да ће се о томе изјаснити након што виде који је састав већа, али да то свакако мора бити особа која има искуство у раду локалне самоуправе, а не неко ко ће се учити у привременом већу.

Он је навео да је у Београду потребно очувати радна места, променити инвестициону климу, унети нови дух у културу као и сигурност на улице, а да све те послове, о којима ЛДП годинама говори, други до сад нису могли да ураде.

„Због тога сматрамо да нам је место у привременом већу и да би било лоше још једном кажњавати Београђане“, рекао је Јовановић и додао да је за њих „апсолутно неприхватљиво“ заобилажење ЛДП из разговора о формирању привременог већа, с обзиром да је цела Србија, како је рекао, на политичком курсу који је дефинисала та странка.

Јовановић је нагласио да његова странка никоме није алиби, да ништа не дугује ДС и оценио да је ЛДП платила превелику цену на мајским изборима у Београду, јер је била талац „у неприродном односу троугла ЛДП-ДС-СПС“.

Он је рекао да је Београд „у живом блату“ годину дана, јер је кроз обрачун са ДС занемарена чињеница да Београђани постају таоци ненормалног политичког живота, оцењујући да су све градске службе на коленима и да је угрожено функционисање система који треба да се стара о потребама два милиона људи.