Прочитај ми чланак

Чанак: ЛСВ ће подржати само оно што сматра да је добро за Војводину

0

canak2

НОВИ САД – Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак поручио је да ниједна политичка организација у будућности не може очекивати никакву априорну подршку те странке, саопштио је данас ЛСВ.

Чанак је рекао синоћ на седници Главног одбора да ЛСВ више не интересују програми других странака „ни њихове велике речи“ и да ће ЛСВ подржати само оно што сматра да је добро за Војводину.

„Можемо ићи само на једно, а то је шта је добро за Војводину и, ако се сложимо око тога, ми ћемо подржати. Ако није – нећемо подржати“, рекао је он, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, ЛСВ више не интересују програми странака ни њихове велике речи већ само врло конкретна и орочена дела која ће поједине странке чинити и по чему ћемо их ценити.

Чанак је истакао и да је ЛСВ одговорна искључиво својим члановима, грађанима који је подржавају и добробити свих грађана Војводине истакавши да је „то наша једина обавеза“.

Он је подсетио и да је ЛСВ априорну, односну безрезервну подршку пружала „у временима када је са једне стране био рат, а с друге стране мир“ и „када су са једне стране били прогони, а са друге стране чување својих комшија“.

„Када са једне стране имамо убице, а са друге стране жртве, онда ми немамо ту шта да разматрамо. Онда се зна на којој смо страни“, рекао је Чанак истакавши да „сада, априорне подршке више не постоје“.

ЛСВ у предстојећем периоду, како је закључено на седници, посебну пажњу треба да посвети развоју своје инфраструктуре, успостављању сарадње са синдикатима и идејно блиским невладиним организацијама и удружењима грађана.

(Танјуг)