Прочитај ми чланак

„Бошњаци хоће да пониште резултате избора у Сребреници“

0

"Бошњаци покушавају да на сваки могући начин лажирају ствари. Од изборног дана до поноћи, није било ни једне примедбе на рад бирачких одбора током избора.

593968_srn2016-7-11-1441948-1_f

Тек други дан, када су стигли изборни резултати почеле су примедбе са свих бирачких места како су Срби лажирали изборе и како су гласали са неважећим личним картама. Значи, ради се на томе да се пониште избори у Сребреници. Ето то је политика бошњачких структура у Сребреници“, наводи председник Општинског одбора СНСД-а Сребренице др Радомир Павловић, преноси „Спутњик“.

Он каже да по резултатима на основу до сада пребројаних листића које је објавио ЦИК, Младен Грујичић води за око 2.000 гласова у Сребреници. Општинска изборна комисија (ОИК) Сребреница обуставила је рад због наводног притиска на чланове те комисије који, како тврди њен члан Нермин Аливуковић, не могу адекватно да обављају посао. Поручио је да ОИК Сребреница нец́е ништа даље да ради док не добије одговор од ЦИК-а.

Дураковић: Срби покрали изборе у Сребреници?

Аливуковић прецизира да је у уторак увече одржана седница након што су припадници Центра јавне безбедности Бијељина ушли у просторије Општине са образложењем да су дошли да чувају изборни материјал. Он каже да је припадницима ЦЈБ изговор био да је одређена количина изборног материјала изношена из скупштинске сале где је смештен.

Младен Грујичић изјавио је да очекује да ће гласови из Сребренице бити пребројани до петка. Према његовим речима, ситуација у Сребреници је најнормалнија, а непотребна прашина се диже у медијима.