Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ “затворио” одборнике СНС у Скупштину Ниша

0

Одборници Српске напредне странке(СНС) и њихови коалициони партнери затворили су се данас после 15 часова у Скупштину града Ниша јер ће, како су навели, на вечерашњем протесту „ За Ниш без страха- 1 од 5 милиона“ говорити један од лидера Савеза за Србију(СЗС) и председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.

-У скуштинским просторијама ћемо остати до даљег јер Обрадовић и СЗС пропагирају насиље, а ми желимо да сачумо институције-навели су одборници СНС.

Шеф одборничке групе СНС-СПС у Скупштини града Ниша Зоран Перишић није желео прецизније да говори о разлозима зашто су се његове колеге одборници одлучили на овај корак, али је рекао да ће им се ускоро прикључити.

Новинарима данас није било дозвољено да уђу у Скупштину Ниша, али је зато опозиони одборник Бранислав Јовановић ушао како би колегама однео банане.

-Рекао сам им да насиља није било, нити ће га бити. Не морају да се плаше да ће ићи у затвор када се промени власт – рекао је Јовановић.

Национална коалиција за децентрализацију навела је да је „СНС одлучио да се 12. априла 2019. године укине Скупштина Града и замени локалним партијским руководством из ове партије“.

-Забрана уласка новинарима и злоупотреба радника у Скупштини практично значи да је сада формирање партијске државе и формално објављено народу-саопштио је НКД.

У Скупштини Ниша коалиција СНС и СПС има 36 од 61 одборника.