Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Који то „бенифити“ за Србију вреде признања Косова?

0

Председник Двери поставља питање које то бенефите Србија може добити који вреде колико и јужна српска покрајина и да ли су председник и премијерка питали Србе са Космета шта мисле о томе.

У интервју за лондонски Гардијан, председник Србије је изјавио да очекује потписивање правно-обавезујућег споразума у наредних 6 до 12 месеци и да заузврат „очекује бенефите за Србију“, а премијерка је јуче, на питање једног посланика, одговорила да је она „спремна све да потпише“. 

Председник Двери поставља питање које то бенефите Србија може добити који вреде колико и јужна српска покрајина и да ли су председник и премијерка питали Србе са Космета шта мисле о томе. Посебно је занимљиво то што Ивица Дачић даје другачије изјаве, па је питање шта је уопше став Владе Републике Србије, да ли у Влади постоји сукоб или се само играју доброг и лошег полицајца.

„Чак и да ставимо на страну историјски и културни значај, на Космету још увек живи велики број Срба па нека председник и премијерка прво њих питају шта мисле о овој „трампи“ коју власт планира. Друго, вредност природних и рудних богатстава, као и имовине државе Србије, СПЦ, и приватне имовине Срба се мери милијардама евра. Наша власт се планира трајно одрећи те вредности зарад „бенефита за Србију“ који се претпостављам огледају у „бржем приступању ЕУ“, шта год то значило.“ – рекао је Обрадовић и додао да „наша власт говори о бенефитима које ће добити ако да Косову столицу у УН, а није била способна да са својим „западним партнерима“ испреговара чак ни заштиту права на имовину које је свугде у ЕУ светиња.“

Лидер Двери је закључио да Вучићев интервју за Гардијан и изјава Ане Брнабић у Скупштини, да је „спремна све да потпише“, најбоље осликавају политику ове власти према Косову и шта нас очекује у наредних 6-12 месеци.